Pasji salon Propet, Lidija Okleščen

Ponudba v pasjem salonu Propet

KOPANJE IN SUŠENJE
Kopanje je osnovna nega vsakega psa. V našem salonu uporabljamo vrhunske kozmetične linije (All System, Pure Paws in Crown Royal), ki jo prilagodimo tipu dlake in kože. Psa šamponiramo dvakrat, po potrebi tudi trikrat,  ob koncu uporabimo primeren balzam ali proteinsko nego. Psa sušimo s sušilcem, ki vodo izpiha in ne suši dlake. Samo s čistim psom bomo dosegli zaželeni rezultat kompletne nege.
STRIŽENJE
Predpogoj za striženje je čista in temeljito razčesana dlaka, v nasprotnem primeru uničimo orodje, na kužku pa so vidne luknje kot posledica odstranjenih vozlov. Psa ostrižemo v skladu z FCI standardi ali upoštevamo želje stranke. Skrbimo, da delo opravimo čim manj stresno za vašega psa.
TRIMANJE
Se uporablja samo pri žimasti in resasti dlaki (terierji, šnavcerji). S pripomočki za trimanje (trimer, kamen, ročno) odstranimo najdaljšo povrhno dlako, ob koncu pa še podlanko. S trimanjem moramo pričeti že pri mladičih, saj dlake, ki je bila predhodno postrižena z aparatom, ni mogoče trimati.
KRAJŠANJE KREMPLJEV
Dolgi kremplji se pojavljajo pri psih, ki živijo v stanovanjih in nimajo pogojev za naravno brušenje krempljev. Predolgi kremplji lahko povzročijo deformacijo tačk ali  se celo zarastejo v blazinice. Pri negi uporabljamo klešče, ki omogočajo hiter in neboleč rez kremplja.
NEGA BLAZINIC
Večini psov, razen ekstremno kratkodlakim, raste bujna dlaka med blazinicami na tačkah. Z odstranitvijo odvečne dlake med balzinicami zmanjšamo vnos umazanije, ki jo pes prinese v stanovanje. Negi blazinic se posvetimo posebej še v zimskih časih, ko postane koža razpokana in presušena. S kvalitetno kozmetiko jim povrnemo vlažnost in poskrbimo za zaščito.
NEGA UŠES
Vsi psi, predvsem z visečimi uhlji, so zaradi velike količine dlake in umazanije, nagnjeni k vnetju ušes. Samo s primerno nego, bomo vnetja preprečili. V našem salonu poskrbimo, da bi to preprečili. Iz ušesnih kanalov odstranimo vso odvečno dlako, nato pa jih očistimo s preparatom za čiščenje ušes.
PRAZNJENJE ANALNIH VREČK
Če opazite, da se vaš pes drsa po zadnjici, je verjetno prišlo do vnetja analnih žlez, ki je zelo pogosto, če ima vaš pes mehko blato. Preventiva, da ne pride do vnetij je praznjenje analnih vrečk, katere opravimo v našem salonu.